Świąteczna gorąca zupa po gorzowsku
Z MIASTA
red.
2022-12-15 10:05
4120

Gorąca, pachnąca zupa rozgrzeje gorzowian. Jutro, 16 grudnia, o 9.30 na ryneczku przy Jerzego na Zawarciu wspólne gotowanie „Barszczu po gorzowsku”.
Autorem przepisu na wigilijną zupę jest Paweł Salamon – mistrz i szef kuchni, laureat i juror międzynarodowych konkursów kulinarnych oraz absolwent, a obecnie nauczyciel Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie, który osobiście opowie, jak ugotować najlepszy „Barszcz po gorzowsku”.
Gotowanie od 9.30, a poczęstunek o 10.00. To już czwarta edycja wspólnego gotowania barszczu, zainicjowana przez Gorzowski Rynek Hurtowy wspólnie z Zespołem Szkół Gastronomicznych, które współpracują, by promować produkty regionalne, lokalnych przedsiębiorców i zdrowy styl życia.
Komentarze: