przejdź do treści strony kontakt
strona główna 501 936 975 menu wyszukiwarka

Świąteczna gorąca zupa po gorzowsku

Z MIASTA

red.
2022-12-15 10:05
4120

(fot. GRH)

Gorąca, pachnąca zupa rozgrzeje gorzowian. Jutro, 16 grudnia, o 9.30 na ryneczku przy Jerzego na Zawarciu wspólne gotowanie „Barszczu po gorzowsku”.

Autorem przepisu na wigilijną zupę jest Paweł Salamon – mistrz i szef kuchni, laureat i juror międzynarodowych konkursów kulinarnych oraz absolwent, a obecnie nauczyciel Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie, który osobiście opowie, jak ugotować najlepszy „Barszcz po gorzowsku”.
 
Gotowanie od 9.30, a poczęstunek o 10.00. To już czwarta edycja wspólnego gotowania barszczu, zainicjowana przez Gorzowski Rynek Hurtowy wspólnie z Zespołem Szkół Gastronomicznych, które współpracują, by promować produkty regionalne, lokalnych przedsiębiorców i zdrowy styl życia.

Komentarze:

W celu zapewnienia poprawnego działania, a także w celach statystycznych i na potrzeby wtyczek portali społecznościowych, serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na przechowywanie cookies na Twoim komputerze. Zasady dotyczące obsługi cookies można w dowolnej chwili zmienić w ustawieniach przeglądarki.
Zrozumiałem, nie pokazuj ponownie tego okna.
x